21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Корнелия Нинова ще има четирима заместници

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Националният съвет на БСП одобри предложеното от лидера Корнелия Нинова оперативно ръководство на партията, съобщава БНР.

Нинова ще има четирима заместници, като нов ресор е коалиционна политика. За него ще отговаря Атанас Зафиров. Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова.

За заместник председател с ресор „Идеология“ е бил предложен Янаки Стоилов, но той си е направил отвод заради невъзможност да заема ръководен пост и ще ръководи подобна комисия в рамките на националния съвет, научи „Хоризонт“.

Новите членове на Изпълнителното бюро на социалистите са Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Иван Иванов, Катя Георгиева, Стефан Бурджев, Стойко Танков и Трифон Панчев.

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

Предложеното от Нинова ръководство е било прието от Националния съвет със 136 гласа „за“, нула „против“ и 9 „въздържал се“.

Днес Националният съвет на БСП се събра на първия пленум след последния конгрес и прякото преизбиране на лидера Корнелия Нинова, за да избере ново Изпълнително бюро на партията. Тя предложи състав на прякото ръководство, което съветът одобри. Част от вътрешните опоненти на Нинова в партията останаха извън състава на Националния съвет.

Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, каза преди заседанието, няма да приеме да е част от Изпълнителното бюро, дори да бъде предложен, защото не вярва, че политиката на партията ще се промени:

„Има два пътя, по които може да тръгне ръководството. Единият път е на консолидация, другият път е на конфронтация. Надявам се госпожа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидация“.

Бившият социален министър Емилия Масларова изрази надежда, че разумът ще надделее над емоциите и в ръководството ще намерят място и опоненти на Нинова:

„Някои трябва да преглътнем някои неща, други пък трябва да се съобразим с това, което обидените казаха, защото все пак трябва да работим в екип“.

На влизане кметът на Перник Станислав Владимиров изрази надежда да спре „търсенето на врага с партиен билет“:

„Аз силно се надявам да спрем да се занимаваме с вътрешнопартийните ни глупости, защото в последните месеци, вместо да се обръщаме към хората с конкретни послания и идеи, с които искаме да отидем на избори – защото изборите чукат на вратата, ние се занимаваме с това да посочваме врага с партиен билет, да изчегъртваме особено опитни партийни функционери, които могат да дадат много на нашата партия. От това партията няма да спечели, напротив – ще загуби“.
Някои от участниците изразиха очакване да бъде обсъдена и резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Източник: БНР

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии