20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Масуд и Терез са със сериозни здравослословни проблеми

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Масуд и Терез вече са претърпели първото си упояване, тъй като е било крайно наложително да се направи обстоен преглед на костите им, съобщават ветеринарите от фондация „Четири лапи“.

Рентгенографията доказва притесненията на лекарите, че малките започват да имат проблеми с костите, особено Терез, и ако лечението ѝ не даде желания резултат, може да се наложи и операция.

Лекарите настояват малките да са под непрекъснат лекарски контрол и да се преглеждат ежедневно.

Лъвчетата са родени в резултат на инбрийдинг (близкородствени връзки на родителите), които освен лошата предистория, не са бозали нито веднъж от майката и в резултат на това нямат естествен имунитет.
Такива животни обикновено умират още веднага след раждането или в детска възраст, а аутопсиите показват аномалии във вътрешните органи.

За такива малки здравословните проблеми са нещо очаквано и това е една от причините от фондация „Четири лапи“ да настояват Масуд и Терез да отидат в спасителен център, а не в обикновен зоопарк.

Техните здравословни проблеми едва сега започват да се проявяват и е необходимо да са под непрекъснат лекарски надзор от специалисти по големи котки.

Малките лъвчета са били прегледани от д-р Марк Гьокел от Берлинския институт за изследване на зоопаркови и диви животни „Лайбниц”, който е пристигнал специално за Терез и Масуд.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии