1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Напрежение в Алеко Константиново

ОИК- Пазарджик е предприела незабавни мерки и е извършила проверка на място, за което е съставен и констативен протокол.

По сведение на охраната, в района на секциите е имало седем представители на Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, но към момента на проверката там бяха заварени само трима от тях. ОИК- Пазарджик е проверила издадените им пълномощни и констатира, че са без номера и дата. Този факт беше съобщен на представителя на коалицията с изрични указания за отстраняване на нередовностите В същото време единствено заместник-председателя на 151 СИК се съгласи да говори пред камерата ни и да сподели дали е имало проблеми през деня.

ОИК-Пазарджик указва на всички председатели на СИК на територията на община Пазарджик, че упълномощените представители, които не разполагат с редовно пълномощно, притежаващо номер, дата на издаване и подпис на упълномощаващия ги представител, не следва да бъдат допускани и да присъстват в помещенията на избирателните секции и не следва да им бъде издаван препис от протокола на СИК, след приключване на изборния ден и обявяване на резултатите.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии