8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Съдът върна Борислав Даскалов в кандидатската листа за общински съветници

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Административен съд Пазарджик върна Борислав Даскалов в кандидатската листа за общински съветници в Пазарджик. В същото време съдът потвърди заличаването на единия кандидат за кмет на село Паталеница.

Борислав Даскалов бе заличен като водач на листа с основанието, че не е имал постоянен и настоящ адрес на територията на Република България, като поне единият от тях да е в населеното място на територията на съответната община към дата шест месеца преди датата на провеждане на изборите – 26 април 2019г.

Пред съда обаче е представено удостоверение от 4 октомври, издадено от община Пазарджик, което по несъмнен начин установява, че същият има настоящ адрес към дата шест месеца преди датата на произвеждане на изборите.

Това дава основание на съда да отмени решението на Общинската избирателна комисия и Даскалов отново да бъде вписан в листата.

Административният съд обаче отхвърли жалбата на Иван Димитров срещу заличаването му като кандидат за кмет на Паталеница, тъй като той не отговаря на изискванията за регистрация по постоянен и настоящ адрес.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии