7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на нивата на реките

В резултат на валежи през следващите три дни се очакват повишения на речните нива в някои от водните басейни, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

По-значително покачване на водата днес е възможно в Дунавския басейн – в долните течения на основните реки западно от река Вит.

В следобедните и вечерните часове на 24 и 25 ноември в резултат на валежи от дъжд и сняг ще има повишения на речните нива в целия басейн.

По-значителни повишения са възможни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта срещу 25 ноември във водосборите западно от река Искър.

Очакват се повишения на речните нива и в Черноморския басейн. Такива се прогнозират във водосборите на реките южно от Варна.

По-значителни повишения са възможни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека, посочват от МОСВ.

След понижаване утре и в петък в събота се очакват нови повишения на речните нива, по-значителни в следобедните и вечерните часове във водосборите на южночерноморските реки.

Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през следващите дни – прогнозите са за речните нива в долните части от водосбора на Тунджа и на Арда. В резултат на валежи от дъжд и сняг в събота ще има повишения на речните нива в целия водосбор.

Източник: БНТ

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии