7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

МВР: Осигурени са мерките за безопасността на хората за Великденските празници

На територията на страната са изградени общо 215 КПП на входовете и изходите на областните центрове – посочи директорът на ГДНП главен комисар Терзийски и информира, че ще бъдат усилени дежурните екипи, които ще работят на тези пунктове, за да не бъде допуснато безцелно преминаване.

По време на Великденските празници полицейските служители ще охраняват близо 4 000 православни храма на територията на страната.

В районите ще бъде засилено полицейското присъствие, като целта е както охрана на обществения ред, така и изпълнение на противоепидемичните мерки.

Екипите на пътната полиция ще следят за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Екипи на Пожарната са извършили проверки на всички православни храмове в страната, като на 1 281 от тях, където се събират повече хора, беше обърнато по-специално внимание – информира директорът на главната дирекция главен комисар Николов.

Приоритетно е проверявана създадената организация за пожарна безопасност, условията за успешна евакуация, наличието на пожаротехнически средства за първоначално гасене и обезопасеността на местата за палене на свещи. Дадени са съответните указания за безопасно поведение.

Връчени са 148 писмени разпореждания, основно за реорганизиране на евакуация, презареждане на противопожарни уреди. В 28 от най-значимите обекти е организирано денонощно оперативно дежурство, в тази операция са ангажирани 501 служители.

Бъдете особено внимателни при паленето на свещи, те са потенциален източник за пожар и в къщи, и в храма – апелира директорът на ГДПБЗН.

Мерките за обществения ред и безопасността на гражданите в столичния град по време на Великденските празници са обсъдени с представители на Светия Синод.

СДВР ще охранява прилежащата територия около храмовете, обобщи директорът старши комисар Хаджиев.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии