13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

МВР отново издава удостоверения за гласуване на хората без валидни документи

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Хиляди полицаи в цялата страна се грижат за реда в изборния ден. Хората, които нямат валидни лични документи, могат да си изкарат удостоверение за гласуване до 19 часа в днешния ден. Преди да започне изборният ден, са образувани общо 64 наказателни производства по сигнали за купуване на гласове. Задържаните са 69. Съставени са и 1795 предупредителни протокола по Закона за МВР.

От министерството напомнят, че хората, които не притежават валидни лични документи, могат да получат удостоверения за гласуване в днешния ден. За целта е необходимо да подадат молба в областните дирекции на МВР в страната, в СДВР или в районните полицейски управления. 

Удостоверенията, осигуряващи възможност за гласуване в изборите, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на такъв документ, удостоверение за гласуване може да се издаде във всяко поделение на МВР, независимо от настоящия адрес

Източник: БНР

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии