7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

МВР: Спазвайте мерките и по празниците!

Целият състав на полицията ще е на терен за предстоящите празници Цветница и Великден.

Контролът през контролно-пропусквателните пунктове на областните градове няма да бъде разхлабван.

Мерките за пътуванията от град в град ще продължат бъдат, каквито са от началото на извънредното положение, за да не се допуска безцелно движение на водачи, стана ясно по време не брифинг на ръководството на МВР в Министерския съвет.

Ще има присъствие във всички населени места, във всички 4 000 православни храмове на територията на страната. От пътна полиция пък са подготвили допълнителни екипи с технически средства.

За целта в цялата страна са спрени отпуските и почивките на целия полицейски състав от областните и главните дирекции.

По време на предстоящите празници, които ще преминат в условията на извънредно положение и ограничителни мерки заради пандемията от коронавирус, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов призова гражданите да бъдат дисциплинирани и да не опитват да изпробват доколко органите на МВР са в състояние да контролират всеки.

МВР има за цел да помогне, да защити живота и здравето на българските граждани, да контролира и помага за спазването на противоепидемичните мерки, а не е целта да преследва нарушителите, да налага санкции.

Това е много важно да се уточни.

Ние сме от една страна, гледаме в една посока.

Затова искам да призова всички български граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви, да бъдат дисциплинирани, да ги спазват, да не пробват нашите реакции, за да видят доколко ще се справяме с контролирането на тези мерки.

Естествено, ние ще бъдем там, където има нужда от нас – в цялата страна.

Знаете, че със заповед на министъра на вътрешните работи са спрени отпуските и почивките на целия полицейски състав от областните дирекции и главните дирекции.

Ще има присъствие във всички населени места, където е необходимо, във всички православни храмове, които не са никак малко  – по наша информация, без да съм категоричен в броя, те са около 4 хиляди на територията на страната, обясни главният комисар Ивайло Иванов и призова:

„Спазвайте мерките, които са разписани, изпълнявайте разпорежданията на контролните лица, бъдете дисциплинирани!

Животът и здравето са ваши, но вие трябва да бъдете отговорни и към околните, към вашите близки, към вашите приятели, към вашите познати“.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии