15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Над 100 проекта ще подобрят условията в социални услуги

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Министерството на труда и социалната политика ще финансира чрез Фонд „Социална закрила“ 105 проекта за подобряване на материалната база за предоставяне на социални услуги на обща стойност 4,878 млн. лв.

С тяхното изпълнение се оказва подкрепа на над 20 000 души в затруднена ситуация.

Управителният съвет на Фонда одобри проектите на 50 общински и частни доставчици на социални услуги за обновяване и създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура на помещенията за предоставяне на услугите и за повишаване на качеството на реализираните в тях дейности.

За пръв път по този компонент се дава възможност за закупуване на  автомобил, който ще подпомогне грижата за нуждаещите се, както и предоставянето на мобилни социални услуги.

Одобрени са и проектите на 55 общини, с които те ще могат да закупят нови автомобили за Домашния социален патронаж за доставка на храна до хората в затруднение или да подобрят материалната база и условията на труд в социалната услуга.

Подкрепени са усилията на общините, които управляват социален патронаж, както и приготвят и доставят със собствен ресурс топлия обяд по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии