17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Надзирателите получиха увеличение на заплатите и спират протестите

Вдигат заплатите на протестиращите надзиратели със задна дата, стана ясно след среща в Министерство на правосъдието в дряда.

Обявено бе и че надзирателите в затворите и съдебните охранители спират протестите.

В изпълнение на поетия ангажимент от министър-председателя Бойко Борисов за отпускането на допълнителни 15 млн. лв. за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ вчера се проведе поредната среща на министъра на правосъдието Цецка Цачева със синдикалните организации на двете дирекции.

За 88 лева увеличение на основното възнаграждение на младшия изпълнителски състав в ГДИН и ГДО се договориха участниците в 5-часовата среща в Министерството на правосъдието.

На нея присъстваха представители на Синдиката на служителите на затворите в България /ССЗБ/, Синдикат „Охрана“ и административните ръководства на двете главни дирекции.

Припомняме, че в края на март министър Цачева подписа заповед, с която се изравниха възнагражденията за специфичните условия на труд на двете главни дирекции с тези на служителите от МВР.

Заповедта влезе в сила със задна дата – от 1 януари 2018 г. и с нея сумата за специфични условия на труд от 95 лв. стана 190 лв.

Договореното увеличение ще е в сила със задна дата – от месец март 2018 г., и ще обхваща 1149 служители от ГДО и 2884 от ГДИН. Това са служители, които работят по Закона за МВР, но в заплатите им бяха доста по-ниски от тези на колегите им в МВР на аналогични длъжности.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии