29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Най-малко 50 продукта от днес са с по-ниска цена

Стартира кампанията „Достъпно за вас“. От днес най-малко 50 хранителни продукта вече ще имат защитени, трайно ниски цени.

Сред тях задължително са хляб, мляко, месо, млечни и месни продукти, яйца, плодове и зеленчуци. Те ще се предлагат от повечето от най-големите търговски вериги, които са приели партньорството с Министерството на икономиката.

Продуктите ще бъдат обозначавани с логото „Достъпно за вас“. Инициативата е част от кампанията на Министерството на икономиката, за овладяване на поскъпването на храните.

На входа на всеки от хипермаркетите ще се поставя информационно табло с актуалните най-ниски цени и съответните продукти, които се предлагат през седмицата. На седмична база в Министерството на икономиката и индустрията ще се прави анализ, за да се следят цените.

Предвижда се и на по-късен етап, през сайта на ведомството, в специално изготвена платформа, потребителите да могат да избират подходящ за тях продукт и да видят откъде могат да го закупят.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии