НАП не установи нарушения при финансите на ст. комисар Йордан Рогачев

14.01.2022 18:40 6572 Коментари: / Добави коментар Източник: Марица Редактор: Ангел Узунов България
НАП не установи нарушения при финансите на ст. комисар Йордан Рогачев

Бившият директор на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и съпругата му Николета Парахулева - Рогачева са напълно изрядни. Това констатира след обстойна проверка на НАП - Велико Търново. Специалистите от приходната агенция са проверили в детайли финансите на семейство Рогачеви за 5 години назад.

Проверката започнала минути след като старши комисарят бе освободен от поста на 16 август 2021 г., когато лично Рогачев обяви, че е дисциплинарно уволнен.  Същия ден служителка от НАП-Велико Търново позвънила на съпругата му и я уведомила, че започва ревизия. Още тогава Рогачев заяви, че не се притеснява от нищо. Резултатите днес потвърдиха и казаното.  Проверката е приключила на 10 януари.

Припомняме, че през юли 2019 г. Рогачев бе назначен за директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив с ранг старши комисар. Той зае стола на Атанас Илков, който пък пое полицията в Кърджали. Към днешна дата Илков е зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Старши комисар Йордан Рогачев бе отстранен от поста през лятото на 2021 г. по нареждане на министър Бойко Рашков. На негово място за няколко месеца начело на Пловдивската полиция застана Петър Тодоров, дългогодишен кадър от системата и началник на Първо районно. Впоследствие Тодоров се издигна до главен секретар на МВР и повери полицията в града под тепетата на Димитър Балев, който пък дойде от системата на БОП.

Ръководената на Рогачев дирекция се превърна в една от водещите у нас в борбата против престъпността. В значителна степен бе овладяна битовата престъпност, значително намаляха тежките катастрофи с пострадали и загинали.

В периода на неговото управление бе регистрирано най-голямото намаление на броя на ПТП - на загиналите и ранените в сравнителен 5- и 10-годишен период. Рогачев признава, че е постигнал това благодарение на изключителното взаимодействие с прокуратурата - на районно, окръжно и апелативно ниво. Докато той главяваше Пловдивската полиция, бяха задържани голяма част от дилърите на наркотици в района на училищата, в заведенията и на обществени места. Много от тях вече са осъдени. В онзи период бяха разбити множество нелегални фабрики за преработка, производство или складиране на тютюневи изделия без бандерол. Само за няколко дни бяха разбити три добре прикрити нелегални  фабрики в селата Желязно, Цалапица и Калековец.

Рогачев бе в основата на редица кампании и инициативи, насочени към децата и младите шофьори. В ролята си на директор той насити малките населени места с униформени, което намали значително битовата престъпност там.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

9871 са новите случаи на коронавирус
29.01.2022 11:05 46
9871 са новите случаи на коронавирус

Новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие са 9871, при направе...

Затопляне на времето днес
29.01.2022 08:57 33
Затопляне на времето днес

Днес над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има п...

Влезе ли област Пазарджик в етап 3?
28.01.2022 18:45 346
Влезе ли област Пазарджик в етап 3?

Южен централен район мина в третия етап от Плана за борба с пандемията. Става въп...

ТМ+

Зимни музикални вечери – повод за гордост
28.01.2022 18:44 237 Култура
Зимни музикални вечери – повод за гордост

През месец декември художественият ръководител и диригент на симфоничния оркестър...

Класическата музика и Пазарджик
28.01.2022 16:50 187 Култура
Класическата музика и Пазарджик

Всяка една от фестивалните вечери е съпътствана от специална изложба, посветена н...

Митовете около цезаровото сечение
27.01.2022 16:50 314 Акценти
Митовете около цезаровото сечение

Манипулация е, че заради по-скъпа клинична пътека ражданията с операция с повече ...

Кои родители имат право на болничен заради карантинирано дете?
26.01.2022 18:12 443 Общество
Кои родители имат право на болничен заради карантинирано дете?

Родителите на деца, върнати от детска градина или ясла заради карантина, имат пра...