25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

НАП поема функциите на Държавната комисия по хазарта от 10 август

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От 10 август 2020 г. надзорът на хазарта ще се осъществява от Националната агенция за приходите (НАП).

Лицензирането на операторите на хазартни игри, обслужването, контролът и събирането на публичните вземания по Закона за хазарта преминават от закритата Държавна комисия по хазарта към приходната администрация, като издадените до влизането в сила на измененията на Закона за хазарта лицензи на хазартните оператори запазват своята валидност.

До 15 август всички организатори на хазартни игри, които не са подали своите декларации и данни за периоди на отчитане преди влизането в сила на Закона за хазарта, следва да го направят в Националната агенция за приходитe по електронен път на имейл nap@nra.bg, подписани с електронен подпис.

Неплатените за предходни периоди задължения, както и дължимите такси по Закона за хазарта също се внасят в НАП, напомнят от приходната агенция.
Подробна информация за лицензирането, декларирането и плащането, както и образци на документи са публикувани на официалната интернет страница на НАП в специализираната рубрика „Хазарт“.

„Ще използваме опита на НАП в електронните услуги, управлението на бизнес процеси и експертния потенциал на екипа, за да усъвършенстваме процесите в хазарта. Независимо от кратките срокове от приемането на закона, вярвам, че ще се справим с поемането на новите функции от страна на НАП“ каза по повод новите отговорности на приходната агенция изпълнителният директор Галя Димитрова. 

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии