13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

НС не събра кворум при две преброявания

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Народното събрание не събра кворум при две преброявания. В пленарната зала не влязоха депутатите от ПГ на ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. При първото преброяване се регистрираха едва 89 депутати. При второто – 92-ма.

Днес на въпроси на народни представители трябва да отговарят двама вицепремиери – Лазар Лазаров и Христо Алексиев. Преди това народните представители трябваше да изслушат министрите на здравеопазването и на регионалното развитие – Асен Меджидиев и Иван Шишков. Искането за изслушване на Меджидиев е внесено от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е във връзка с трудовите възнаграждения на лекарите в болничната медицинска помощ и спешната помощ.

Искането за изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от „БСП за България“. В редовния парламентарен контрол, освен двамата вицепремиери, ще участват още 11 служебни министри.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии