14.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Обявиха извънредно положение в цялата страна

Развълнуван съм и съм горд от българския парламент, че в един тежък момент можем да преодоляваме не само противоречия, но и да показваме, че мислим за народа си, всеки с неговата възможност, заяви от парламентарната трибуна веднага след гласуването на предложението премиерът Бойко Борисов.

Първоначално предложението на правителството е било за безсрочно положение. Управляващите обаче са подкрепили искането на Левицата извънредното продължение да продължи един месец.

Премиерът Бойко Борисов заяви пред депутатите в пленарната зала, че трябва да се вземат всички възможни мерки за ограничаването на разпространението на заразата. Той посочи, че досега всички случаите са били единични. Вече обаче според него става дума за бактериална война, става дума за вирус, който нанася големи поражения.

Премиерът каза също, че трябва да се мисли за актуализация а бюджета и за въвеждане на стимули за лекарите и медицински сестри, които са в болниците.

Борисов отбеляза, че ако кризата се задълбочи, загубите за страната ни ще бъдат около 3 милиарда лева.

Предвижва се да бъдат ограничени пътуванията към страни, които са засегнати от коронавируса. Също така се говори за чисти летища и коридори, през които да може да преминават тирове със стоки, за да не се попречи на доставките.

Премиерът каза и, че ще разговаря и с председателя на ЕК за това как ще бъде решен проблемът със затворени граници на страни в Европа, което ще попречи и на придвижването на български граждани.

Мерките, предложени от правителството бяха одобрени и от председателя на Националния оперативен щаб.

Източник: БНТ

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии