7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Обвиненият за четворното убийство влиза принудително в болница

Софийският градски съд изпрати на принудително лечение обвинения за четворното убийство в Нови Искър Георги Георгиев и му наложи най-тежката мярка задържане под стража, предаде БГНЕС.

Служебният защитник Стоян Стоянов настоя да му бъдат направени пълни клинични изследвания и заяви, че не може да гарантира, че състоянието му няма да се влоши в следващите седмици.

В същото време от Софийската градска прокуратура искаха той да бъде настанен в държавната психиатрична болница в Ловеч, но това им искане не беше удовлетворено от магистратите. Те разпоредиха обвиняемият да бъде принудително настанен за лечение в МВР болница, тъй като е болен от туберкулоза и има епилепсия, което налага да бъде прегледан от невролог, психиатър и други специалисти. В лечебното заведение Георгиев ще остане 30 дни.

В залата обвиняемият Георги Георгиев, в отговор на съдията дали разбира правата си, каза за психотронно оръжие, вследствие на което едно дете се е самоубило, а друго се е разрязало. Настоя за защита и намекна, че ще се обърне към европейски институции, които да му помогнат в процеса. Служебният му защитник Стоян Стоянов заяви, че комуникацията с Георгиев е трудна.

„Разговорът с него става много трудно. Той говори съвсем тихо и най-неприятно е, че не е ясно какво е състоянието му и трябва да се види какво е, за да се реши какви действия ще се предприемат“, заяви служебният му защитник, който обясни, че защитава само правата му, но не и деянията, в които е обвинен.

В зала Стоянов каза, че Георгиев може да е бил използван.

„Не сте чули за имотните измами, точно с хора, които имат някакви проблеми. Трябва да се разследва. Наблюдаващият прокурор трябва да изиска да се установи кой е влизал и излизал от тази къща за няколко дни напред и назад. Кога е влязъл обвиняемият в къщата“, коментира служебният защитник и подчерта, че в момента обвиняемият не разбира в какво е обвинен и не признава вината си, въпреки че адвокатът го е посъветвал да го направи.

Той подчерта, че Георгиев не е картотекиран в психиатрична клиника, няма документация, няма диагноза и не се знае точно какви проблеми има. Единственото, което адвокатът знае, че обвиняемият има припадъци, както и че преди няколко месеца Георгиев е бил на лечение в някаква болница, но не знае от какво е бил лекуван и какви изследвания са му били правени.

Служебният защитник добави, че обмисля да поиска съдействие от НАТО.

„Има много точно наблюдение върху всяка точка на земята. Записите се пазят в супер компютри и държавата може да ги поиска, особено когато става дума за такива деяния с голяма обществена значимост. Всеки иска да разбере това ли е извършителят или има и други извършители“, уточни Стоянов и добави, че още не са готови фотоснимките и се надява на обективен процес.

Той добави, че няма да обжалват решението на съда.

Припомняме, че на 18 февруари четворно убийство бе извършено в къща на улица „Светлина” в столичния квартал Нови Искър.

Извършител на тежкото престъпление е 25-годишен мъжм който закла с брадва баща си, майка си, брат си и баба си. 

Според съседите на семейството, братята Георги и по-малкият Сашо са имали проблеми в развитието. Именно по-големият Георги се смята за извършител. 

Източник: БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии