19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Очаква ни студена и снежна седмица

Седмицата започва с температури от минус 1 до 5 градуса в западните райони, на юг и на изток ще са положителни до 4 градуса. Облачността ще бъде значителна. Предиобяд ще превалява слаб сняг в западните и южните райони. Следобяд валежите ще продължават в Източна България и ще бъдат смесени от дъжд и сняг. Максималните температури в населените места в Западна и Северна България ще бъдат от 3 до 16 градуса. Над планините предиобяд ще има значителна облачност с валежи от мокър сняг. Следобяд валежите с временни прекъсвания ще продължават. Новата снежна покривка ще бъде от 10 до 15 см.

Във вторник ще вали сняг над цялата страна, като по-продължителни ще бъдат валежите в Дунавската равнина. Интензивни снеговалежи се очакват в Родопите. В сряда и четвъртък ще се задържи студено. Сняг ще вали главно в северните и в източните части от страната. В петък след временно спиране на снеговалежите от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Следобед облаците ще намаляват.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии