21.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Освобождават проф. Михаил Константинов

Дългогодишният ръководител на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов напуска държавното дружество през август.

Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите – Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов.

И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс, са избрани за нов мандат, става ясно от публикация на сайта на транспортното министерство.

Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване. За неговото отстраняване от ръководния пост на „Информационно обслужване“, която обработва изборните протоколи, се заговори още с встъпването в длъжност на служебния кабинет.

Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на „Информационно обслужване“, но впоследствие я оттегли.

Дружеството не е 100% държавно и 0,5% от капитала му се държи от множество дребни акционери. Затова и всяка кадрова рокада в ръководството трябва да се вземе с решение на Общото събрание.

Проф. Михаил Константинов оглави „Информационно обслужване“ през 2012 г. и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов, а Константинов е член на съвета.

Източник: БНТ

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии