8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Откриха изоставен самолет край българско село

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Окръжна прокуратура-Търговище ръководи действия по изясняване на детайли по случай с открит двуместен самолет, изоставен на старо летище, намиращо се в село Буховци.

Образуваното досъдебно производство е по член 341б от НК – „който незаконно завладее въздухоплавателно средство, намиращо се на земята или в полет, или кораб, намиращ се в морските пространства или във вътрешните водни пътища на Република България или в открито море, или на неподвижна платформа, разположена върху континенталния шелф, или установи контрол върху такива средства, се наказва с лишаване от свобода до десет години“. Предстои извършването на оглед, както и събиране на данни относно движението на летателното средство по международна линия.

Самолетът е открит днес при обход на възможни места за кацане в област Търговище във връзка със случай, оповестен от Министерство на отбраната на Република България, при който на 8 юни 2022 година малък самолет е навлязъл във въздушното пространство на страната ни. Според наличните до момента данни машината е излетяла от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план.

Работата по изясняване на всички детайли около случилото се продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в областния град.

 

Снимка: Pixabay

Източник: Прокуратура на РБългария

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии