22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

8,89 е избиртателната активност в страната към 10.30 часа

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Избирателната активност в страната към 10.30 часа е 8,89%. Гласува се в 12 934 секции в страната и чужбина, като в чужбина те са 755. В 15 избирателни секции се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини, за още 2 се решава дали това да стане. 121 са секционните избирателни комисии в болници, подвижните избирателни секции са общо 292. Секциите с хартиени бюлетини са 3264.

„Към момента за страната са подадени десет сигнала за проблеми с гласуването в страната – три са за нарушения в секционни избирателни комисии, два от тях са за това, че не е започнал на време изборния  ден, но са подадени преди началото на изборния ден. Всички СИК-ове работят. Има и две жалби за предизборна агитация в изборния ден, обясниха от ЦИК.  Пред секции в Турция е имало агитация на турски език за определена политическа партия, а ЦИК е препратила сигналите към Министерството на външните работи.

На две места в чужбина гласуването вече приключва. Това са Нова Зеландия и Австралия. Навсякъде в страната и в Европа гласуването протича нормално, съобщиха от ЦИК.

Източник: БНР

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии