21.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

БГ астронавти в НАСА – приоритет на ИТН

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви приоритетите на правителството, което ще бъде съставено от политическата сила.

Сред тях е подаването на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция и сътрудничество с НАСА.

„Ще направим всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА, като и да изпратим един северномакедонец“, обяви Трифонов.

Сред другите приоритети на ИТН са построяването на нужния брой детски градини, построяване на нова детска болница, купуване на хеликоптери за спасителни и медицински цели, построяване на всички останали магистрали, купуване на до 1 милион таблети или лаптопи за учениците и учителите.

Трифонов анонсира и старт на приватизацията на ББР – 51% на стратегически инвеститор и останалите през фондовата борса.

„Рязко изкореняване на порочната практика да се печелят обществени поръчки без конкурси, на практиката ремонти да се представят за аварийни с цел да се заобиколят обществените поръчки. Бързи съкращения в държавната администрация и веждане на дигитализация на услугите, въвеждане на мажоритарен вот, на машинното гласуване, 1 лев партийна субсидия, закриване на спецсъда и спецпрокуратурата“, посочи още той.

„Време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове и е време всичко да се случва пред вашите очи и то там, където трябва – в НС. В последните години НС беше смачкано, маргиназирано и унизено, България беше министър-председателска република, която беше управлявана от джип“, коментиа лидерът на ИТН.

Според него изброените приоритети не могат да се приоритети на една партия, а на повечето българи.

„Очакваме връчването на мандата от президента Радев, а вие вече знаете какво ще правим и с какви хора ще го правим. Няма да има прошка за тези, които с нарушили закона“, заключи той.

Източник: Dnes.bg

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии