18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

ЦИК обсъжда нова обществена поръчка, обмисля се закупуването на повече от 1600 машини

Централната избирателна комисия представи информация около организацията за провеждането на изборите 2 в 1. На 14 ноември българските граждани ще отидат до урните за президентския вот, както и да гласуват на предсрочните парламентарни избори.

Общо 22 партии са се регистрирали, от тях само една е получила отказ. От тези 22 – 10 партии са се регистрирали за изборите за Народно събрание, 12 партии – и за изборите за НС, и за президентските.

Отказът за регистрация е на „Българско лято“ заради липса на удостоверение за актуална банкова сметка.

7 коалиции са подали документи за изборите. От тях 5 за президентските избори и всички 7 коалиции за парламентарните избори.

Тече регистрацията на инициативните комитети.

За 14 ноември не е взето решение с една карта ли ще се гласува. Имаме намерението ЦИК да вземе решението след подписването на договора. Повечето сме на мнение да се гласува с една карта, защото иначе има възможност да бъдат объркани картите, особено в секциите с по 2 машини“, коментира Росица Матева – говорител на ЦИК.

„671 секции може да бъдат разкрити в 67 държави. От днес ще се подават заявления от българите в чужбина. Може и да не се наложи да купуваме толкова много флаш памети“, допълни Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии