18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Избираме депутати за два парламента

За първи път у нас днес избираме едновременно народни представители и представители на България в Европейския парламент.

В 367 секции гласоподавателите ще изберат 8 депутати от област Пазарджик и ще дадат гласа си за един от 17 евродепутати.

От април 2021 г до днес това са шестите поред парламентарни избори, като за осемте мандата се борят 231 кандидати от 31 партии и коалиции.

За нормалното провеждане на вота са осигурени 235 000 бюлетини за българския парламент и близо 233 000 за вота за европейския.

В 30 секции ще се гласува само с бюлетина.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите от структурите на ОДМВР-Пазарджик вчера поеха за охрана всички изборни секции в региона. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От началото на седмицата до момента са издадени общо 32 удостоверения за гласуване в областта.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии