11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Изтича срокът за регистриране кандидатите за Дондуков 2

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

До края на днешния ден, 12 октомври, трябва да са ясни всички кандидати в надпреварата за президентския пост на 14 ноември т. г. До 17.00 часа изтича срокът, в който партиите и коалициите правят предложение до ЦИК за регистрация на кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката.

До края на днешния ден съответно ЦИК следва да регистрира кандидатпрезидентските двойки, предложени от партии, коалиции и инициативни комитети.

12 октомври е също краен срок за ЦИК да заличи от наименованието на коалицията партиите, които са напуснали състава й, като отбелязва в регистъра промените, настъпили в състава на коалиция.

Инициативният комитет предава на РИК списъка с избиратели, подкрепящи издигането на независим кандидат за народен представител, заедно с документите по чл. 255, ал. 1, т. 2 и 3 ИК до 17.00 часа днес.

Днес е крайният срок ЦИК да регистрира за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и инициативен комитет в случаите, когато съдът е отменил решението за отказ за регистрацията му, независимо дали срокът по чл. 153, ал. 1 ИК е изтекъл, но не по-късно от 32 дни преди изборния ден.

Партиите, коалициите и инициативните комитети следва до края на деня да направят предложения до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители. РИК регистрира кандидатските листи в изборите за народни представители.

Партия, коалиция или инициативен комитет може да подаде заявление до ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент на републиката, съответно инициативен комитет до РИК за изборите за народни представители, да бъде заличена регистрацията за участие в изборите до 17.00 часа днес. Решението за регистрация се взема от ЦИК/РИК до същия час, по подадено писмено заявление.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии