20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Кратка изборна нощ в Пазарджик

Малко след 20 часа в изборния ден започнаха да пристигат първите секции, които трябваше да предадат протоколите от гласуването и документите на Районната избирателна комисия. Този път организацията бе по-различна и под контрола на областна администрация, от където дойдоха и основните предложения за подобряване на работата по приемане на изборните документи. В сградата на община Пазарджик, където се помещава РИК бяха обособени 7 гишета, а потоците бяха разделени на два – за секциите от най-голямата община Пазарджик и останалите общини.

411 секции приключиха с подаването на документите за около 10 часа, като по традиция последни бяха комисиите от най-отдалечените села на община Велинград. Освен подобрената организация при приема на изборните книжа, фактор за по-бързото приключване бе и по-малкият обем документи. Между 5 и 10 минути отнемаше на всяка секция да премине през гишетата на РИК.

Изборният ден в област Пазарджик приключи и без сериозни нарушения.

Най-сериозния сигнал за нарушение на законодателството, бе твърдение, че има забелязани лица, подробно описани в жалба, които са събирали хора и са превили списъци с обещанието, че ще получат по 50 лева, за да гласуват за определена партия. РИК Пазарджик констатира, че в жалбата се съдържат данни за евентуално извършено престъпление, поради което не е компетентна да я разгледа, а същата следва да бъде изпратена на съответната Районна прокуратура по компетентност.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии