36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Машини с дефект в пазарджишко

Десет машини в изборни секции на територията на област Пазарджик имат проблеми при отпечатване на една от двете бюлетини, съобщи за Телемедиа председателят на Районната избирателна комисия Антони Върбев.

За случаите е уведомена ЦИК, от където са получени указания гласоподавателите да могат да гласуват отново с хартиена бюлетина за вота, за който машината не е отпечатала коректен отрязък.

В един от случаите е излязла бяла бюлетина, в други малка, без данните за упражнения вот. Има и намачкани от устройствата бюлетини.


В СИК 31 в Пазарджик е една от машините, които дават дефект. Нейният председател, Станислав Младенов, сподели, че проблем се получава през няколко гласувания. За всеки отделен случай той попълва съответно протокол, съгласно указанията на ЦИК.


В други три СИК – в Пещера, Пазарджик и Велинград машините са спрели да работят, уточни още председателят на РИК Пазарджик.


Други проблеми от началото на изборния ден не са регистрирани.


На територията на 13 МИР Пазарджик право да гласуват на изборите 2 в 1 имат малко над 230 000 души.


Разкритите избирателни секции за 367, в 30 от тях се гласува само с хартиени бюлетини.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии