31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Някои секции преминаха към гласуване с хартиени бюлетини

Проблеми с машините за гласуване на много места в страната, съобщава NOVA.

В 5 секции в страната Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Петте секции са в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.

Към момента се проверяват технически проблеми с машините за гласуване в секции 25, 26 МИР София, във Варна, Силистра, Благоевград и Бургас, посочи Нейкова. Тя уточни, че предстои да се установи от какъв характер са проблемите с тези машини. Ако се наложи, ЦИК може да вземе решение за преминаване на тези места към гласуване с хартиени бюлетини.

В 10 часа започна първото заседание на ЦИК, на което ще се реши дали на местата с проблеми да бъде преустановено гласуването на машини. След него ще станат ясни и първите данни за избирателната активност в страната.

Източник: NOVA

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии