29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

РИК Пазарджик трябва да назначи членовете на секции в 6 общини

Днес Районната избирателна комисия в Пазарджик трябва да назначи членовете на секционни избирателни комисии в 6 общини, които ще осъществят гласуването на 9 юни за Национален и Европейски парламент.

Заседанието на комисията е насрочено за 17.30 часа.

В шест общини секционните комисии вече бяха назначени назначени. В две от тях политическите партии не постигнаха съгласи на консултациите при кмета на съответната община и ще бъдат назначени служебно от РИК. Това са Пещера и Брацигово.

На територията на област Пазарджик на 9 юни ще работят 354 секции. Очаква се техният брой да се увеличи с разкриването на подвижни и секции в специализирани заведения.

Броят на членовете на секционните избирателни комисии, включително председател, заместник-председател и секретар е за секции с до 500 избиратели включително – 7 членове, -за секции над 500 избиратели – 9 членове и за подвижни избирателни секции – 5 членове.

Най – много секции ще има в община Пазарджик – 205, а най-малко в община Сърница – 5.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии