29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Сигнали за нарушения и престъпления в изборния процес ще се приемат и по електронна поща

Национално междуведомствено звено е създадено с цел създаване на организация за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите за Народно събрание на 11 юли. Звеното е организирано със съвместна заповед на главния прокурор на Република България Иван Гешев и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и ще координира дейността на формирани дежурни звена към ПРБ и ДАНС за осигуряване на взаимодействие на институциите от деня на откриване на предизборната кампания и 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати. За всяка област на страната са създадени и Областни междуведомствени звена, които да осъществяват координация за противодействията на престъпленията против политическите права на гражданите на територията на съответната област.

Министерството на вътрешните работи не отговори на отправената покана за продължаване на добрата практика по взаимодействие и координация между институциите за гарантиране на провеждането на честни и прозрачни избори.

Към Върховна касационна прокуратура ще функционира дежурно звено от прокурори и служители, което ще обобщава постъпващата информация.

С оглед взимане на нужни мерки за срочни и законосъобразни действия при наличие на данни за извършване на престъпления, свързани с изборния процес от прокуратурата призовават граждани и организации да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури. Списък с електронни адреси:
Окръжна прокуратура – Пазарджик op_pazardjik@prb.bg

Районна прокуратура – Пазарджик rp_pazardjik@prb.bg

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии