22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Парламентът ще гласува споразумението между кабинет и протестиращи

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението, което беше подписано между правителството и протестиращите миньори и енергетици. До него се стигна след 7-часови преговори.

Гласуването на точките в пленарна зала е, за да се гарантира, че по споразумението ангажимент поема не само правителството, но и партиите, които го подкрепят.

Споразумението е от 7 точки като най-важното, за което се споразумяха правителството и протестиращите е, че държавата няма да затваря административно въглищни централи. Браншовите организации на „КНСБ“ и „Подкрепа“ вчера не подкрепиха споразумението. То не е подписано от миньорите от Мини Марица изток.

Към момента протестите продължават. Миньорите и енергетици от Мини Марица Изток, които блокираха магистрала Тракия, се очаква днес да кажат дали ще подкрепят подписаното споразумение. Протестиращите енергетици от ТЕЦ и мини Бобов дол заявиха, че няма да вдигнат блокадите на магистрала Струма докато споразумението не бъде гласувано в парламента точка по точка.

Остава и блокадата на Прохода на републиката като протестиращите заявиха, че не са доволни от постигнатото и искат повече конкретика.

Източник: БНТ

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии