28.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

Преизбраха Атанас Атанасов за лидер на ДСБ, ВМРО с ново ръководство

Националното събрание на ДСБ преизбра Атанас Атанасов за председател на партията с 288 гласа. Вторият кандидат Цецка Бачкова получи 199 гласа.

Мандатът на генерал Атанасов изтече в края на миналата година и той обяви, че се оттегля след лошите резултати на партията на парламентарните избори. От четвърта сила през юли, коалицията „Демократична България“ завърши шеста през ноември с общо 16 депутати.

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра ръководство на партията – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, съобщават от пресцентъра на партията. Красимир Каракачанов става почетен председател на партията.

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа „за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

До тази промяна се стигна след изборните резултати на ВМРО на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии