16.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Премиер, бизнес и синдикати обсъдиха мерките за преодоляване на кризата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с национално представителни организации на бизнеса и на работещите.

Тема на срещата бяха икономическите и социалните мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията от COVID-19.

Във фокуса на разговора на премиера Бойко Борисов с представители на ръководствата на бизнес организациите КНСБ и КТ „Подкрепа“ бяха икономическите и социалните мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията от COVID-19.

Постигнат е консенсус между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В срещата участваха вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Обсъден беше и проектът на Закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от „Централен депозитар“ АД.

Друг акцент на разговора бе Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в страната.

Споразумението предстои да бъде подписано утре, 17 юни, преди правителственото заседание в сградата на Министерския съвет.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии