6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Премиерът: Не виждам проблем в решението на ЦИК бюлетините да се броят общо

Министър-председателят Гълъб Донев не смята, че решението на ЦИК в протоколите от изборите да се записват общо резултатите от машинното и хартиеното гласуване, може да доведе до нарушаване на честността на изборния процес. Той направи коментара си след участие в заседанието на Общото събрание на Националното сдружение на общините:

„Всички технически средства, които гарантират това видео за заснемане на броенето, съответно, на резултатите ще бъдат утвърдени, определени от съответната комисия, която ще се занимава със съответната поръчка“.

Процедурата за осигуряване на видеонаблюдението в секциите ще бъде прозрачна, добави Донев:

„Процедурата, която ще бъде проведена, ще бъде прозрачна, така че всички технически средства, които гарантират това видеозаснемане на броенето, съответно на резултатите от изборите, ще бъдат утвърдени и определени от съответната комисия, която ще се занимава със съответната поръчка“.

„Не бих казал, че има възможност за манипулиране на вота – и на хартиения, и на машинния, и на резултатите при сборното записване на двата вота. Но би било добре да се записват отделно и машинният, и хартиеният, за да се види хората, които са предпочели да гласуват машинно какъв е техният дял от всички останали, които гласуват“, отбеляза служебният премиер и допълни, че решението на ЦИК е такова и не вижда проблем и в тази област.

Източник: БНР

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии