22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Признанията на Северин Красимиров – видео

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Окръжният съд в Русе остави в ареста Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналиста Виктория Маринова.

Прокурорите заявиха, че поддържат отправеното искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия, на когото са повдигнати обвинения за изнасилване и убийство.

Становището на служебния защитник беше, че искането на Окръжна прокуратура – Русе е основателно и са налице предпоставките по чл.63 от НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на подзащитния му.

„Да, виновен съм и много съжалявам“. Това обяви пред журналисти заподозрeният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров.

Малко преди 10:30 часа днес Северин Красимиров бе вкаран в 9-та зала на Окръжния съд в Русе, където започна гледането на мярката му за неотклонение. Прокуратурата му повдигна две обвинения – за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Красимиров обяви още, че почти нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил. На въпроса какво наказание заслужава той отговори: „Каквото ми дадат“. „Ако е доживотен затвор, ще го лежа”, каза Красимиров.

21-годишният мъж потвърди казаното от майка му, че е пил хапчета за психически проблеми, не знае точно какви.

Съдът, след като изслуша страните, се произнесе с определение, с което по отношение на обвиняемия взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като счете, че е налице обосновано предположение относно авторството на деянията, както и, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок от днес пред Апелативен съд-Велико Търново. 

Източник: БГНС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии