27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Призовават ловците за повече отговорност през ловния сезон на пернат дивеч тази година

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Призовавам всички ловци в ловния сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина за висока отговорност и внимание при всеки ловен излет. Човешкият живот е безценен и неговото запазване трябва да е приоритет номер едно за всеки от нас.

Ловният сезон стартира по време на пандемия от заболяването Ковид 19 и спазването на мерките разписани от здравния министър е от ключово значение за снижаването на здравния риск”.

Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Той припомни още, че трябва да се спазват и разпоредените мерки за биобезопасност и дезинфекция заради превенция от заболяването Африканска чума по свинете.

Необходимо е всички ние да спазваме изрядна дисциплина и по отношение безопасното боравене с ловното оръжие и ловното снаряжение, призова още заместник-министърът.

„Не забравяйте, че през август е най-пожароопасният сезон и всяко невнимание по време на лов, може да създаде условия за пожар в горските територии“, посочи още той.

„Взаимното уважение изисква спазване на дневните норми за отстрел“, подчерта още заместник-министърът, като подчерта необходимостта от зачитане на забраните за използване на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици.

Той посочи, че Изпълнителна агенция по горите ще следи и за изрядността на ловната документация и съобразяването с разрешените норми с цел запазване биологичния баланс на дивечовите популации и равновесието в природата.

Заместник-министърът припомни още, че при необходимост от реакция на институциите, сигнали се подават на телефон 112 или в най-близкото горско териториално поделение.

Заместник-министър Добрев пожела наслука и късмет на всички ловци, здраве на тях и семействата им и дисциплинирано и отговорно поведение по време на ловните излети, за да можем да приключим сезона без произшествия.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии