11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Пробуждане с хоро на 3-ти март

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Българи в 16 държави, в повече от 30 града и над 50 села в България ще заиграят едновременно хоро на връх Националния ни празник 3-ти март.

Мащабната патриотична проява е под знака на инициативата „Пробуждане с хоро“, организирана за четвърта поредна година от патриотични сдружения.

Сънародниците ни ще бъдат обединени около силата на духа, както и красотата на българския фолклор. Освен в България световната инициатива ще се проведе едновременно в Австралия, Англия, Аржентина, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Малта, Молдова, Сърбия, САЩ, Украйна, Франция, Холандия, Шотландия.

И тази година основен домакин на събитието е паркът „Заимов“ в София. От 12 до 16 часа всички ценители и радетели за хармонията и неповторимостта на българското хоро и танц могат да се включат съвсем свободно в грандиозното събитие. Паралелно хиляди българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители от различни градове и села в България и десетки страни по света ще се хванат за ръце и ще отбележат по най-патриотичния начин 141 години от Освобождението ни.

Организаторите са приготвили и много изненади и богата музикална и танцова програма. За първи път тази година два конкурса ще допринесат допълнително за настроението на всички. Те носят имената – „Обичам България“ и „Хляб за любов“.

В 12 часа българско време, на 3 март, е началото на всенародната вълна на единение в името на България, българския дух и фолклор. Няколкочасовият празник, в който ще се включат много народни певци и оркестри, ще донесе онази доза родолюбие, която ще покаже, че България я има, ще я има и е по-силна от всякога.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии