16.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Проект Детска кухня стартира в първите 22 общини

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Агенцията за социално подпомагане вече сключи споразумения с 22 общини по проект „Детска кухня“ на Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд +.

Процедурата предвижда безвъзмездно предоставяне на ваучери за обедно хранене от детските кухни към общините за деца от 10 месеца до 3 години, при условие, че такова не е осигурено по друг ред.

Освен качествена и пълноценна храна се предвижда съпътстваща подкрепа, съответстваща на нуждите на детето и/или неговото семейство.

Структурите на Агенцията за социално подпомагане идентифицират най-нуждаещите се деца, извършват индивидуална оценка, включително и по отношение на семействата им.

Изготвените препоръки за насочване към подходящи услуги, предоставяни на съответната територия ще са част от съпътстващата подкрепа за преодоляване на последиците от бедността. Рисковите деца и семейства ще бъдат обхванати и проследявани още в най-ранен етап.

Помощта ще се предоставя на лицата въз основа на оценка на дохода, нивото на материално лишение и необходимостта от този вид подкрепа. Документи се подават до ДСП по настоящ адрес през целия период на проекта, т.е. до 30.11.2025 г.

Партньорството с общините, които са основен доставчик на социални услуги в страната, ще гарантира обхващането на децата от целевата група по проекта.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии