21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Протест и на туроператорите

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Собственици и служители на туроператорски фирми се събраха на протест пред Министерски съвет. Те са недоволни от мерките, които правителството взима за преодоляването на последиците от COVID-кризата в сектора. Кризата засяга 3000 агенции, туристически агенти и екскурзоводи и се надяваме на адекватни мерки, коментира Иван Палашаев, туроператор от Пазарджик.

Има само инцидентни резервация в България, допълни Иван Палашев. По данни на НСИ през юни 2020 г. по време на продължаващата епидемична обстановка в страната пътуванията на български граждани в чужбина са с 60 % под регистрираните през юни 2019 година, а посещенията на чужденци в България са със 75.2% по-малко Браншът е сринат, категоричен е туроператорът от Пазарджик.

От бранша са били приети от новия министър на туризма Марияна Николова, която ги е уверила, че техните искания ще бъдат придвижени. Получили са и уверение, че ще има среща с премиера Бойко Борисов, но през следващата седмица.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии