27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Протестиращи обсадиха Народното събрание

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Два опита да съберат кворум направиха народните представители.
При първия опит се регистрираха 78 народни представители, при втория също 78, при необходими за кворум 121 депутати. Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че трети опит за регистрация няма да има.

Заседанието беше свикано по искане на БСП за изслушване на премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и за актуализация на бюджета. В залата бяха основно представители на БСП и ДПС. Около 20 народни представители от БСП, както и тези от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля не бяха в пленарната зала. Лидерката на БСП Корнелия Нинова разкритикува управляващите, че от страх са провалили извънредното заседание на парламента.

Депутатите бяха принудени да влизат в парламента за свиканото извънредно заседание под обсадата на протестиращи и викове „оставка“. Недоволните ги замеряха с яйца и домати. Протестиращите бяха държани на разстояние от сградата на Народното събрание, което доведе до напрежение.

Протестът не се размина и без инцидент. Обект на агресия от страна на протестиращите стана журналистът Ива Николова. Ударен от яйце бе и депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии