8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Проверки на системните нарушители на пътя започват прокуратурата, МВР и НАП

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Прокуратурата, МВР и НАП договориха мерки срещу системните нарушители на пътя.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използва както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „Пътна полиция“ – МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

НАП се ангажира да започне ревизии на водачите на луксозни автомобили, за които няма установен произход на средствата за тяхното придобиване.

Мерките бяха набелязани след работно съвещание на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, съобщават от прокуратурата.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии