31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Пътищарите организират утре Трети национален протест

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ организира нов протест.
Причината – браншовата организация вече пет месеца търси възможност за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Те изразиха позицията си по време на два Национални протеста и проведоха срещи с Президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участваха в създадена от премиера работна група, за да се намери подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма, поясняват от организацията на пътищарите.

УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава не се стигна.
„През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог. В резултат на това Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища” реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната“, се казва в съобщение до медиите от Камарата.

За това утре- 8 октомври, организира Трети национален протест на пътищарите в София от 8.30 пред сградата на Мининстерство на регионалното развитие и благоустройството.
Припомняме, че миналата седмица пътно-строителни фирми от цялата страна блокираах възлови точки в 21 градове.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии