2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Работодателските организации призоваха да се подновят доставките на газ

Работодателските организации настояват да бъдат възстановени преговорите с „Газпром“ и да се подновят доставките на газ, обяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след среща с тях.

„Предлагаме до възстановяване на доставките да се сложи таван или да се замразят цените на газа на текущата им стойност, предлагаме оскъпяването, което ще дойде от алтернативните доставки, да се поеме от държавата“, каза Корнелия Нинова.

Основните потребители на природен газ са търговските дружества от сектори „Химия“ и „Енергетика“, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

В засегнатите сектори от спиране на природния газ оперират 25 241 предприятия, където са концентрирани 11% от заетите в страната. Оборотът на предприятията е 17% от общия оборот на икономиката, информираха още от министерството.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии