13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Седми ден блокади на протестиращи енергетици и миньори

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Седми ден блокади на миньори и енергетици. И след приемане на споразумението в енергетиката от парламента, недоволството сред част от протестиращите остана и те решиха да продължават с блокадите.

Остават затворени магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Проходът на Републиката, както и пътят Гълъбово-Раднево, Раднево – Нова Загора и главният път „Русе-Свиленград“, в района на с. Главан.

Протестите си прекратиха само енергетиците от ТЕЦ Бобов дол, Дупница и Перник. След като споразумението беше одобрено от парламента, те вдигнаха блокадите на магистрала „Струма“.

Колегите им от „Тракия“ обаче ги обвиниха в предателство и отказаха да освободят движението край Стара Загора. Основното им искане е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

Протестиращите на Прохода на републиката съобщиха, че ще останат, докато протестират колегите им на АМ „Тракия“.

Според участниците в акцията остават притесненията за загуба на работни места, въпреки постигнатото споразумение с правителството. Остава неяснотата могат ли да бъдат променени териториалните планове, които вече са внесени в Европейската комисия. Ако енергетиците отстъпят от позициите си на прохода на Републиката, на мястото им ще дойдат миньори, които да продължат блокадите.

Източник: БНТ

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии