10.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Шестима мераклии за лидер на БСП

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП, а срокът изтича на 6 август, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя ще депозира своите документи днес, а освен нея в първия пряк избор на председател на левицата досега заявка за участие са направили Галина Василева, Ирина Михайлова, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Има още два дни, в които бройката може да нарасне.

„Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за председател на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна кампания“, заяви Корнелия Нинова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

За времето на кампанията тя предоставя правомощията си на заместник-председателя на партията Владимир Москов.

Нинова отправи призиви към вътрешната опозиция, която има различно мнение за начина на правене на политика и за стила на работа, спорът да бъде решен по единствения демократичен начин – прекия избор.

Изборът за лидер на БСП ще се състои на 12 септември.

Източник: Bulgaria ON AIR

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии