Шокиращи кадри на насилие в детска градина!

01.02.2018 16:57 1410 Коментари:1 / Добави коментар България

Скандален клип, който показва как учителка тормози деца в детска градина в Бургас, бе разпространен в социалните мрежи. На кадрите се вижда как възпитателка удря децата, крещи им, нарича ги „лигльовци”, „тъпунгери”.

Клипът е заснет от скрита камера на родител, след като учители са настояли в детската градина да не бъде поставяно видеонаблюдение. Бити деца пък показвали симптоми на стрес.

Случката се разиграва в детска градина „Брезичка”, в бургаския комплекс „Славейков”, а герой в грозните сцени е възпитателката Милена Иванова. Родители настояха за уволнение на двете възпитателки и дисциплинарно наказание на помощник възпитателя. По случая е сезирана прокуратурата и „Закрила на детето” в Бургас.

„Целият треперя откакто съм го видял видеото, на 4 години и половина е дъщеря ми и аз никога не съм я удрял. И изведнъж виждам, че станала героиня в някакъв клип, в който тя стои отстрани и някой вика крещи и я удря и не мога да разбера защо”, сподели Димитър Димитров, родител на ударено от възпитателката момиченце.

„Милена Иванова, която е основно на клипа, плачеше по телефона и сутринта в 7 часа прати майка си да си подаде молбата за напускане. Другата учителка Светла Петрова е тук на работа, обезпокоени са всички”, заяви директорът на ОДЗ „Брезичка” Събка Недева.

„Шамарите… няма шамари, а за пръчката - правим танц с 21 пръчки, това е мъжки танц и това е репетиция, даже се вижда на телевизора как децата гледат, ние показваме стъпките. Това просто е прецедент”, заяви другата възпитателка Светла Петрова. По всяка вероятност обаче и тя ще бъде освободена от длъжност.

„За мен е недопустимо такова отношение към децата, недопустимо! Страшното е, че целият екип са били в момента в детската градина, и двете учителки и помощник възпитателката. И ако госпожа Иванова е главно действащо лице, те другите са присъствали там. За мен това е скандално, просто те също приемат начина на отношение към децата”, категорична е Веселина Таралова, Директор на Дирекция "Образование и демографски въпроси" към община Бургас.

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали, показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца, съобщиха междувременно от прокуратурата. Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР – Бургас и Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ Бургас.

В хода на проверката трябва да бъде установено на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), извършили противозаконните действия, нарушаващи телесната неприкосновеност на малолетните, кои са децата.

Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директорът на детската градина с оглед предмета на проверката. На Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ е разпоредено да изготви доклад в срок от 10 дни.

Тагове: деца насилие
Споделете в:

Коментари

1
0
Ice02.02.2018

Цлият персонал в всички детски градини знае какво се случва, обаче се правят на ударени!

Топ новини

4 предизборни щаба заговориха за „изборен туризъм“ по селата в община Пазарджик
18.10.2019 17:55 240
4 предизборни щаба заговориха за „изборен туризъм“ по селата в община Пазарджик

В специална пресконференция 4 политически формации обявиха съмненията си за наруш...

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба, заразена с листерия
18.10.2019 17:47 223
БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба, заразена с листерия

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегли от пазара над 251 кг...

Откриха труп на мъж в хралупата на дърво
18.10.2019 17:28 1698
Откриха труп на мъж в хралупата на дърво

Трупът на мъж бе открит при пожар в землището на пазарджишкото село Звъничево. От...

ТМ+

Близо еднометрова зелена игуана свалиха от липа
16.10.2019 13:01 1635 Общество
Близо еднометрова зелена игуана свалиха от липа

Сигнал на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора за почти еднометрова зе...

60% от жените в Европа страдат от сексизъм на работното място
12.10.2019 14:11 383 Общество
60% от жените в Европа страдат от сексизъм на работното място

Шестдесет процента от жените в Европа са претърпели насилие или сексуален тормоз ...

Полицията инструктира ловните дружинки
05.10.2019 12:27 824 Общество
Полицията инструктира ловните дружинки

Взети са всички необходими мерки за нормалното протичане на новия ловен сезон за ...

Отбелязваме Световния ден за защита на животните
04.10.2019 09:52 417 Общество
Отбелязваме Световния ден за защита на животните

Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. Той се чества в Деня на Св...