8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Символична стачка на служителите в Автомобилна администрация

Днес отново ще се проведе среща между ръководството на ИА „Автомобилна администрация“ и всички представители на синдикалните секции на КТ „Подкрепа“ в Агенцията. Исканията са за повишаване на заплатите от началото на следващата година.

В подписано през август споразумение е предвидено повишаване на заплатите от януари, но към момента не се знае дали това ще бъде изпълнено, каза Александър Иванов от КТ „Подкрепа“. Той уточни, че до следобед служителите в Автомобилната администрация в цялата страна ще стачкуват символично. Те ще имат отличителна знаци, че протестират, но ще изпълняват на 100 процента служебните си задължения.

Искаме от 1 януари 30% увеличение на заплатите. Също така в стачното споразумение е записано изравняване на всички длъжности – да бъдат с еднакви заплати, тъй като в момента разликата е около 600-700 лв. Най-фрапантното е, че служители с 20 г. опит получават по-ниски заплати от наскоро назначени служители„.

Над 400 са служителите в „Автомобилна администрация“ в цялата страна. Работещите в нея имат право да протестират чрез намаляване на обема на работа, но не и като изцяло преустановят дейност.

Източник: БНР

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии