7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Син одобрил асфалта на баща си за пътя – убиец

Лабораторията, която е дала „зелена светлина“ за качеството на асфалта на фаталния завой, е свързана с фирмата, извършила ремонта на трасето, съобщи бТВ.

Тестовете на асфалтовите смеси са направени от дружество, което е част от структурата на „Трейс Груп”. Въпросната частна лаборатория е собственост на „Пи ес ай“ Стара Загора.

На собствения си интернет сайт дружеството се представя като „водеща компания в структурата на „Трейс Груп Холд“. Председател на Съвета на директорите на „Пи ес ай“ към онзи момент е бил Галин Михайлов. Неговият баща Николай Михайлов е председател на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холд“.

Справка в Търговския регистър показва, че Галин Михайлов, чието дружество е провело тестовете на асфалта, е част или е бил част от още редица компании, свързани с „Трейс Груп”. Например, Михайлов е управител на „Трейс Транс ЕООД”. До преди 3 години е бил в Съвета на директорите на „Трейс Пътно строителство“, а преди две – в съвета на директорите на Трейс – София.

До лятото на 2016 г. Галин Михайлов е в Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“.

Вчера регионалният министър каза, че в асфалта на пътя-убиец София-Своге има варовик, което е недопустим материал за такива цели“.

Източник: БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии