29.9 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Синът на бизнесмена Миню Стайков твърди, че бил отвлечен

Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков е депозирал молба в Специализираната прокуратура, която е подписана от него и неговия адвокат, и в която той декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него. Това обявиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата.
В молбата си Стайков саморъчно е написал още, че едва вчера, на 27 януари е разбрал за това, че е издирван, каза Ангел Кънев, прокурор от Специализираната прокуратура. Самият Стайков младши се намира в „Пирогов“, където медиците му оказват помощ заради рана на главата и други наранявания.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов поясни, че сигналът за него е подаден на 112 около 09.00 часа тази сутрин. В него се е споменавало за лице в безпомощно състояние. Отивайки на мястото медиците са били чакани от човека, падал сигнала, който се оказва негов приятел на Стайков. Лекарите са отведени в къща, където той е прегледан, но медиците са взели решение да го закарат в Пирогов. Стайков е имал рана на главата, която е била обработена и зашита. Другите травми по него са охлузвания и синини.

От своя страна самият Стайков твърди, че е бил отвлечен преди известен период от време, който все още не е уточнен.

Според свидетелските показания до този момент е ясно, че късно снощи той е бил откаран на един от адресите, на които пребивава с такси. Бил е в тежко състояние и е поет от своите охранители. През нощта дори го е прегледал лекар, но от МВР не уточняват кой. От къде го е взело таксито също не става ясно.

Стайко Стайков е обявен за издирване от месец септември 2018 г. с европейска заповед за арест, но от тогава в МВР няма постъпили никакви сигнали за негово евентуално отвличане. „Абсолютно всички адреси и автомобили, които е използват, както и близки – всичко това е проверено“, категоричен е Ивайло Иванов. Липсва и информация за това дали в периода, в който е бил издирван, Стайков е бил в чужбина.

Бизнесменът Миню Стайков е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той бе задържан при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради

Източник: БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии