8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Скали и дървета затвориха пътя за Рилския манастир

Свлякла се скална маса и дървета блокираха тази сутрин пътя Рила-Рилски манастир.

Към 7 ч. е подаден сигнал до Областно пътно управление-Кюстендил за свлачище върху двете ленти на пътя при разклона за Илийна река. То е заело лента и половина от пътя, но падналите заедно със скалите дървета препяствали преминаването на всякакви автомобили през свлачището. То е огромно, паднали са над 100 куб. метра камъни и скални късове.

Рязането на дърветата е започнало към 8.30 часа, а преминаването на автобусите бе спряно. То бе възстановено в едната пътна лента към 11.30, когато платформа докара булдозер за разчистването.

На 50 метра по-нагоре, има още едно свлачище, което е затворило лентата откъм ската, то е още от Великден. Тук на едно и също място скали падат от две години, за целта бе изградена нова допълнителна стена от мрежа и камъни, но тя вече е разкъсана. Една от падналите върху пътя скали е над 5 тона, тя няма как да бъде отстранена.

Първото свлачище се почиства, скалите и дърветата са паднали вследствие на поройния дъжд, валял тази нощ в района на Светата Рилска обител. Движението се осъществява в една лента, регулира се от Пътна полиция. 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии