18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Слави Трифонов регистрира „Няма такава държава“

Слави Трифонов регистрира партията „Няма такава държава“. Самият Трифонов не присъства, но сценаристът Тошко Йорданов, заедно с част от екипа, внесе в Софийски градски съд документите с 3 700 подписа. Подробностите следват в репортажа.

 

„Няма такава държава“ официално е политическа партия. С 3 700 подписа партията на Слави Трифонов бе регистрирана в Софийски градски съд от сценариста Тошко Йорданов, като с него бе и част от екипа на 7/8. Самият Трифонов не се яви.

На излизане от съда, присъстващите журналисти попитаха дали името на партията не противоречи на закона.

Чрез ПП „Няма такава държава“ Трифонов и колегите му ще настояват за смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и ще искат намаляване на броя на депутатите от 240 на 120.
„Няма такава държава“ ще се бори за изцяло мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство, пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления в структурите на МВР.

Тошко Йорданов коментира и избора на първия гост в телевизия 7/8, а именно Мая Манолова, която бе кандидат за кметския пост в София, но загуби на балотажа.

„Няма такава държава“ за момента не се определя като лява или дясна, стана ясно от думите на Йорданов. Той отказа да коментира ще подкрепят ли друга политическа партия или политическа фигура.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии